Apple AirPods Pro 2 vs. Bose QuietComfort Earbuds II

Als het aankomt op ruisonderdrukkende oordopjes, maken Apple en Bose enkele van de beste producten op de markt. Comfortabel, duurzaam en met eersteklas geluidskwaliteit en aanpasbare bedieningselementen, is er geen betere prestatie dan deze twee gerenommeerde merken. Maar als het gaat om Apple versus Bose, welke in-ear titan komt er dan als beste uit de bus?

Om het antwoord op deze vraag uit te pakken, hebben we de AirPod Pro 2 met de Bose QuietComfort-oordopjes IIwaarbij belangrijke criteria zoals geluidskwaliteit, batterijduur en bedieningselementen worden meegewogen, om u te helpen beslissen welke set noise-cancelling-oordopjes het beste bij u past.

Wil je zien hoe Apple en Bose het doen ten opzichte van andere tegenstanders? Bekijk onze side-by-side vergelijkingen van de Apple AirPods Pro 2 versus Sony WF-1000XM4 en de Bose QuietComfort-oordopjes versus Jabra Elite 7 Pro.

Ontwerp en comfort

Apple AirPods Pro 2 naast een Apple AirPods 3-oordopje.
Apple AirPods Pro 2 (links) en Apple AirPods 3. Simon Cohen / Digitale trends

De tweede generatie AirPods Pro van Apple (hierna AirPods Pro 2 genoemd) hebben een glanzende witte afwerking voor zowel de oordopjes als de oplaadcassette. De oordopjes zelf zijn licht, gestroomlijnd en zien er redelijk iconisch uit, als je bedenkt hoe vaak mensen tegenwoordig voor AirPods kiezen. En in tegenstelling tot andere AirPods-modellen, worden de AirPods Pro 2 nu geleverd met vier sets siliconen oordopjes (extra kleine, kleine, middelgrote en grote maten) die gemakkelijk kunnen worden verwisseld. De algehele pasvorm van de knoppen is knus en comfortabel, en Apple’s Ear Tip Fit-test zorgt ervoor dat u de juiste maat oordopjes gebruikt voor uw gehoorgangen.

Hoewel we de AirPods Pro 2 niet zouden aanbevelen als een speciale set oordopjes voor de sportschool (ze kunnen een beetje los aanvoelen tijdens het sporten), zijn ze perfect voor dagelijks gebruik.

De H2-chip van Apple is de drijvende kracht achter de AirPods Pro 2 en levert een sterkere ruisonderdrukking en een rijkere algehele geluidskwaliteit dan de vorige generatie. We vinden het ook geweldig dat de oplaadcassette de U1-chip van Apple gebruikt, waarmee de case kan worden toegevoegd aan het Find My-netwerk (en een luidspreker bevat voor het laten horen van een bel). Er is deze keer zelfs een koordlus, maar Apple levert geen echt koord in de doos.

Zowel de AirPods zelf als de behuizing hebben een IPX4-classificatie en de behuizing is MagSafe-compatibel. En iOS-fans zullen ook dol zijn op de mogelijkheid om naadloos te schakelen tussen aangesloten bronapparaten die dezelfde Apple ID gebruiken door gewoon de AirPods-behuizing te openen in de buurt van het apparaat waarmee je verbinding wilt maken.

Bose QuietComfort Earbuds II in Triple Black.
Bose

De Bose QuietComfort-oordopjes II (hierna QCE II genoemd) zijn verkrijgbaar in zwart en speksteen (een gebroken wit), en zijn kleiner en lichter dan de vorige generatie, waarbij de grote clamshell-koffer van de originele set werd verwisseld voor een opklapbare oplaadkoffer. Uit de doos krijg je twee extra maten oordopjes en siliconen stabiliteitsbandjes die gemakkelijk kunnen worden verwisseld om aan je luisterbehoeften te voldoen. Net als de AirPods Pro 2s hebben ze een IPX4-classificatie.

De pasvorm is knus en comfortabel, en die stabiliteitsbanden zorgen voor een beetje extra veiligheid, waardoor de QCE II de betere keuze om te gaan hardlopen of deadlifts te doen. Een ding dat echter ontbreekt in de Bose-vergelijking, is draadloos opladen.

Daarom kennen we een punt toe aan de AirPods Pro 2.

Winnaar: AirPods Pro 2

Controles

De AirPods Pro 2 en QCE II gebruiken een aantal haptische en op stemassistenten gebaseerde bedieningselementen om een ​​naadloze luisterervaring te creëren waarbij eenvoud en maatwerk voorop staan.

Met de AirPod Pro 2, zijn de bedieningselementen van de oordopjes toegewezen aan de stengels van elke knop. Pak gewoon vast en knijp om een ​​hoorbare klik uit te lokken die bevestigt dat uw opdracht is uitgevoerd. Een enkele klik zal uw media afspelen en pauzeren en oproepen beantwoorden/beëindigen, een dubbele klik zal een track vooruit gaan en een drievoudige klik zal een track terug gaan.

Er is ook een ingedrukt-en-houden-commando voor zowel de linker- als de rechterknop, die ofwel Siri oproept of ruisonderdrukking activeert (je kunt de opdracht voor lang indrukken van elke knop aanpassen in de iOS-app Instellingen). Er is ook een omhoog en omlaag vegen om het volume aan te passen. We hebben een hele bericht over AirPods Pro 2 tips en trucs als je dieper wilt graven.

Voor de QCE IIzijn de bedieningselementen toegewezen aan de achterkant van elk oordopje, met opdrachten met één tik identiek aan die van de AirPods Pro 2. De Bose Music-app gebruiken (voor iOS en Android apparaten), kunt u een snelkoppeling maken voor het lang indrukken van zowel de linker- als de rechterknop, met opties zoals ruisonderdrukking aan/uit en het oproepen van de stemassistent van uw apparaat.

Winnaar: gelijkspel

Verbinding

De AirPods Pro 2 en QCE II gebruiken Bluetooth 5.3 om verbinding te maken met mobiele apparaten en andere hardware.

Voor de AirPods Pro 2 waren we in staat om een ​​verbinding met ons hostapparaat te onderhouden tot op 7,5 meter afstand binnenshuis en tussen de 10 en 12 meter buiten. Met de Bose QCE II konden we ongeveer 6 meter ononderbroken luisteren binnenshuis en bijna 10 meter buitenshuis.

Hoewel we hier een punt gaan toekennen aan de AirPods Pro 2, zijn we nalatig als we niet vermelden dat zowel Apple als Bose een aantal geweldige Bluetooth 5.3-functies missen, waaronder Bluetooth multipoint en LC3-codec-ondersteuning. Misschien krijgen we deze functies later via een firmware-update.

Winnaar: AirPods Pro 2

Geluidskwaliteit

Apple AirPods Pro 2 in hun oplaadetui.
Simon Cohen / Digitale trends

Wat de ruisonderdrukkende oordopjes betreft, leveren zowel de AirPods Pro 2 als de QCE II behoorlijk uitzonderlijke audio, deels dankzij de toewijding van beide merken aan luisteren op maat.

Aan de Apple-kant van het speelveld is het luisteren op maat een kleine functie genaamd Adaptive EQ, en voor Bose heet het CustomTune.

In wezen optimaliseren beide sets oordopjes automatisch de prestaties op basis van hoe ze in je oren passen. Maar afgezien van kalibratie, is de basisaudio voor beide oordopjes ook sterk en goed uitgebalanceerd.

De AirPods Pro 2 rockt met de H2-chip van Apple en biedt een robuuste bas, uitstekende articulatie met hogere frequenties en een allesomvattend geluidsbeeld. En hoewel er geen noemenswaardige LDAC- of aptX-compatibiliteit is – het ontbreekt ook op de QCE II – waren we gewoon verbaasd over het soort onderdompeling dat de AirPods Pro 2 leverde. Het is een kracht die nog beter is geworden door Apple’s gepersonaliseerde ruimtelijke audiofunctie.

Luisteren naar Bose is ook suikerzoet en bevat een beetje extra gerommel in de algehele mix. De QCE II graaft echt de details uit in welke muziek je ook hebt gekozen om naar te luisteren. Met de Bose Music-app kunnen luisteraars ook de EQ aanpassen via vier unieke presets.

Hoewel volledige EQ-aanpassingen ontbreken in de AirPods Pro 2, is de standaardmix een beetje sterker uit de doos (in vergelijking met de QCE II), en hoewel zowel Apple als Bose beide van de bovenste plank zijn als het op geluid aankomt kwaliteit, we geven een punt aan de AirPods Pro 2 omdat ze gewoon klinken lichtelijk beter dan de QCE II in het algemeen.

Winnaar: AirPods Pro 2

Actieve ruisonderdrukking

Een visitekaartje voor zowel de AirPods Pro 2 als de QCE II zijn de actieve ruisonderdrukkingsmogelijkheden (ANC) van deze draadloze oordopjes. Verre van je traditionele ANC-in-ears, gebruiken de koptelefoons van Apple en Bose geavanceerde microfoons en algoritmische compressie om ongewenste geluiden uit je luisteromgeving te detecteren en te elimineren.

Nogmaals dankzij de H2-chip van Apple leveren de AirPods Pro een prachtige ruisvrije ANC-ervaring, waarbij bijna alle lagere frequentie-afleidingen zijn uitgeroeid, waardoor je niets anders overhoudt dan scherpe en heldere muziek of podcasts, samen met de mogelijkheid om nog steeds te horen wat de persoon naast je zitten zegt.

De Bose QCE II biedt ook behoorlijk fenomenale ANC, en met de Bose Music-app kun je aanpassen hoe zwak of sterk de oordopjes zijn als het gaat om het terugbellen van ongewenste ruis. Maar de computationele benadering van Bose laat een beetje inherent gesis achter in de mix, en hoewel het nauwelijks opvalt bij het luisteren naar muziek, is het er nog steeds. We zullen dus nog een punt toekennen aan de AirPods Pro.

Winnaar: AirPods Pro 2

Transparantie modus

Als je omgevingsgeluiden wilt binnenlaten wanneer je je draadloze oordopjes gebruikt, maar zonder dat het geluid aanmatigend wordt, wil je Transparantie modus. Transparantie verandert je oordopjes in wezen in versterkers die dingen helpen detecteren zoals wat je vriend zegt of de sirenes van naderende hulpdiensten.

De AirPods Pro 2’s hebben een ongelooflijke transparantiemodus, waarmee je de geluiden kunt opvangen die je zou willen willen om in de buitenwereld te horen, terwijl je alles wat hard en afleidend is, ontkent. De H2-chip van Apple maakt ook een extra speciale versie van deze functie mogelijk, genaamd Adaptive Transparency, waardoor de AirPods Pro 2 beter dan ooit tevoren kan analyseren, versterken en inbellen.

De QCE II van Bose heeft ook een geweldige instelling voor transparantie. Voor de Aware-modus gebruikt de QCE II een vergelijkbare technologie als Apples Adaptive Transparency – Bose noemt het ActiveSense – om harde geluiden op te pikken en af ​​te zwakken.

Winnaar: gelijkspel

Bel kwaliteit

Apple AirPods Pro 2 en Bose QuietComfort Earbuds II
Simon Cohen / Digitale trends

Buiten het normale luisteren naar media, is de andere belangrijke functie van elke set draadloze oordopjes de mogelijkheid om aannemen en bellen. Zowel de AirPods Pro 2 als de Bose QCE II zijn geweldige keuzes als het gaat om chatten met iemand op afstand, maar bij het testen van elk product vonden we al snel een duidelijke winnaar in deze categorie.

De gesprekskwaliteit van Apple is absoluut de beste tussen de twee. Hoewel compressie normaal is als het gaat om telefoongesprekken via Bluetooth, leverde de AirPods Pro 2 slechts een kleine hoeveelheid demping, terwijl de andere beller verder kristalhelder klonk. En met Adaptive Transparency ingeschakeld, was onze eigen stem ook gemakkelijk te horen, zelfs te midden van een jubileum van flagrante buitengeluiden.

De QCE II heeft goed werk geleverd bij het afhandelen van telefoontjes, maar toen het tijd was om met iemand buiten te chatten, konden de oordopjes het niet bijhouden. De QCE II’s filterden minder ruis dan de AirPods Pro 2, wat nogal de beperkende factor is als het gaat om woon-werkverkeer, of gewoon in en uit een gebouw in een drukke straat lopen.

Winnaar: AirPods Pro 2

Batterijduur

Draadloze oordopjes hebben gewoon niet de batterijcapaciteit van traditionele hoofdtelefoons, maar de AirPods Pro 2 en QCE II zijn behoorlijk eersteklas als het gaat om de levensduur van de oordopjes en het oplaadetui.

In onze testen van de AirPod Pro 2, konden we ongeveer vijf uur luisteren via ANC voordat de oordopjes ons een waarschuwing gaven dat de batterij bijna leeg was. Maar met de 30 uur extra stroom van het oplaadetui en het vijf minuten durende opladen van Apple (voor een extra uur luisteren), waren we in een mum van tijd weer klaar om te gaan.

De QCE II gaat ongeveer zes uur mee met ANC ingeschakeld, en hoewel de oplaadcassette tot 24 uur extra luisterplezier mogelijk maakt, is dat niet beter dan de volledige dag plus zes uur van de AirPods.

Winnaar: AirPods Pro 2

Prijs

De AirPods Pro 2 is te vinden in winkels en online voor $ 250, terwijl de QCE II’s zijn momenteel beschikbaar voor dezelfde prijs, lager dan hun gebruikelijke $ 300.

Hoewel dit de nieuwste draadloze oordopjes van beide bedrijven zijn, zullen we waarschijnlijk kortingen blijven zien op de AirPods Pro 2 en QCE II, dus houd je ogen open voor een uitverkoop.

Winnaar: gelijkspel

Het vonnis

Apple AirPods Pro 2 naast AirPods Pro van de eerste generatie.
Eerste generatie Apple AirPods Pro (links) en tweede generatie AirPods Pro. Kun je het verschil zien? Simon Cohen / Digitale trends

Als het gaat om alle belangrijke criteria die we voor deze vergelijking hebben geanalyseerd, overtrof de Apple AirPods Pro 2 de Bose QuietComfort Earbuds II in vrijwel elke categorie. Houd er echter rekening mee dat er geen enorme hiaten zijn in kwaliteit of prestaties.

Zowel de AirPods Pro als QCE II zijn enkele van de beste oordopjes die je kunt kopen, en als je al jaren een toegewijde Bose-luisteraar bent, is overstappen naar een nieuw merk misschien niet de gemakkelijkste verandering. En we moeten het aan Bose geven omdat je zoveel aspecten van je luisterervaring kunt aanpassen via de Bose Music-app.

Maar uiteindelijk moeten we een winnaar uitroepen. Dus zonder verder oponthoud, kennen we onze hoofdprijs toe aan de AirPods Pro 2.

Winnaar: AirPods Pro 2

Aanbevelingen van de redactie


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *